MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

SVFP 2017 DEZBATERE

 

DEZBATERE

PITEȘTI: ADEVĂR ȘI MISTIFICARE

 

Data: 21 iulie 2017

Ora: 18:00

Locație: Club Hush Pitești, Str. Panselelor nr. 2, Pitești

 

● ● ●

 

Dezbaterea “Fenomenul Pitești: Adevăr și Mistificare” va avea loc pe 21 iulie, de la ora 18:00, la Club Hush în Pitești. Cele două dialoguri ale de serii se vor referi la mituri și fapte legate de "reeducarea" de la Închisoarea Pitești, din perioada comunistă. Dezbaterea este parte a Școlii de Vară “Fenomenul Pitești” și este deschisă publicului larg. Ajunsă la ediţia a VI-a, Școala se adresează tinerilor interesați de trecutul recent al României și cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti şi de rigorile regimului comunist.

 

Primul dialog al dezbaterii are în centru înțelegerea “reeducării” în societatea actuală și îl vor purta Cristian Tudor Popescu și Alin Mureșan, de la ora 18:00. Cristian Tudor Popescu, binecunoscut jurnalist și scriitor, s-a exprimat adesea în public pe teme legate de propagandă și comunism. Alin Mureșan este autorul volumului „Pitești. Cronica unei sinucide asistate” și coordonatorul Școlii de Vară “Fenomenul Pitești”.

 

Seara de vineri continuă după ora 19:00 la Club Hush, cu al doilea dialog al dezbaterii din cadrul Școlii de Vară. Alin Mureșan va dialoga cu Theodor Paleologu despre cultura memoriei și victimele „reeducării”

Theodor Paleologu, doctor în filosofie politică și diplomat român, este fiul lui Alexandru Paleologu, fost deținut politic. Alexandru Paleologu, scriitor și diplomat român, a fost arestat în lotul Noica-Pillat și condamnat la 14 ani muncă silnică de regimul comunist, fiind eliberat în 1964.

 

Intrarea este liberă.

Str Negru Vodă 30, Pitești, Argeș, România, 110069

0774 651 257

© Copyright 2017. Toate drepturile rezervate