MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

SCOALA DE VARA 2018

ŞCOALA DE VARĂ „FENOMENUL PITEŞTI“ 2018

 

Perioada: 15-20 septembrie 2018

Locație: Memorialul Închisoarea Pitești,

Str. Negru Vodă 30, Pitești

 

 

● ● ●

 

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, aflată în acest an la cea de a VII-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 15-20 septembrie 2018 şi este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești.

 

În cele cinci zile de program propriu-zis, Școala de Vară cuprinde cele mai diverse și pline de semnificații activități: seminarii ale unor personalităţi cunoscute ale scenei culturale și vieții publice, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentare sau artistice pe teme specifice, vizite de documentare la Memorialul Închisoarea Piteşti și la Închisoarea Jilava – Fortul 13 (ghidate de foști deținuți politic și de cercetători), o slujbă de pomenire a celor decedaţi în temniţă, care are loc chiar în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești - Camera 4 Spital (astăzi devenită paraclis) și evenimente publice. În același timp, vă veți bucura de un dialog deschis cu foști deținuți politic, care vor fi prezenți printre participanți pe perioada desfășurării Școlii. Coordonatorul Şcolii de Vară este istoricul Alin Mureşan, cel mai important cercetător al fenomenului Pitești, autor al unor serii de lucrări pe temă și al monografiei „Pitești. Cronica unei sinucideri asistate” (apărută deja în trei ediții).

 

Ca în fiecare an, pregătim evenimente culturale interesante ce vor completa programul Școlii de Vară, adresate atât participanților, cât și publicului larg. Urmăriți paginile noastre de Facebook, Instagram și website-urile noastre pentru detalii și update-uri.

 

La cursurile Şcolii de Vară pot participa 15 persoane. Mai multe detalii și înscrieri pe site-urile:

www.istoriecontemporana.ro/sdvfp și www.inchisoareapitesti.org/sdvfp.

 

Str Negru Vodă 30, Pitești, Argeș, România, 110069

0734 365 102

© Copyright 2017. Toate drepturile rezervate