MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

SCOALA DE VARA 2017

ŞCOALA DE VARĂ „FENOMENUL PITEŞTI“ 2017

 

Perioada: 20-24 iulie 2017

Ora: 16:00 - 21:00

Locație: Memorialul Închisoarea Pitești,

Str. Negru Vodă 30, Pitești

Club Hush Pitești (Dezbatere & Concert)

 

● ● ●

 

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, aflată în acest an la cea de a VI-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 20-24 iulie 2017 şi va cuprinde, pe lângă programul obișnuit pentru participanți, și două evenimente dedicate publicului larg. Şcoala de Vară este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești.

 

Fosta închisoare Pitești reprezintă centrul suferinței fizice și spirituale din perioada comunistă, din cauza ororilor experimentului de "reeducare prin tortură" care s-a desfășurat aici între 1949-1951. Școala de Vară "Fenomenul Pitești" a desfășurat până acum cinci ediții și își propune să întrețină memoria acestor suferințe și a oamenilor care le-au traversat, să informeze și să familiarizeze participanții cu privire la această perioadă din istoria recentă prin prelegerile unor cercetători recunoscuți, ale unor personalități marcante și ale foștilor deținuți politic ce au supraviețuit detenției. Cei 15 studenţii selectați printr-un proces anunțat și desfășurat public vor beneficia de cinci zile de program propriu-zis, care va consta din: prelegeri, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentar-artistice pe teme specifice, vizite de documentare (vizite ghidate de foști deținuți politic și cercetători la Memorialul Închisoarea Piteşti și la închisoarea Jilava – Fortul 13) și o slujbă de pomenire a celor decedaţi în temniţă ce se desfășoară în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești - Camera 4 - spital, astăzi devenită paraclis.

 

 

ANUNŢ APLICANŢI ADMIȘI-2017

 

După ce am analizat cu atenție toate formularele, am decis cei 16 participanți la Școala de Vară „Fenomenul Pitești” - da, am suplimentat numărul de participanți. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați înscris. Ca de fiecare dată, pe cei care nu au reușit de data aceasta îi așteptăm anul viitor cu aplicații îmbunătățite! Participanții de mai jos vor fi contactați în perioada următoare pentru detaliile organizatorice:

 

Burghel Roxana-Mihaela, Buțcu Maria, Cilibiu Andrada, Ciocan Mihaela Diana, Coman Alexandru, Florescu Diana Bianca, Glăvan Cristina, Lazăr Monica Georgiana, Morariu Iuliu Marius, Nicolici Adina Maria, Popa Andreea, Prunduș Malina, Ropan Caius, State Andrei, Tudor Victorița, Yu Diana

 

Conform regulamentului, au fost luate în considerare numai înscrierile studenților ori absolvenților de liceu cu vârsta de până în 30 de ani. Pe liceeni îi așteptăm abia după absolvire.

Str Negru Vodă 30, Pitești, Argeș, România, 110069

0734 365 102

© Copyright 2017. Toate drepturile rezervate