MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

NOAPTEA MUZEELOR 2017

NOAPTEA MUZEELOR LA MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI

 

Perioada: 20 mai 2017

Ora: 16:00 - 21:00

Locație: Memorialul Închisoarea Pitești,

Str. Negru Vodă 30, Pitești

 

● ● ●

 

Sămbătă, 20 mai 2017, între orele 16:00 – 21:00, în Noaptea Muzeelor, Memorialul Închisoarea Pitești își deschide porțile pentru cei care doresc să viziteze fostul penitenciar. Alături de expoziția “Fenomenul Pitești: între întuneric și lumină”, vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate și proiecții de film pe tema represiunii din perioada comunistă.

 

Memorialul Închisoarea Pitești este un spațiu memorial aflat în interiorul fostului penitenciar de detenție politică de la Pitești. Memorialul găzduiește în această perioadă expoziția “Fenomenul Pitești- între întuneric și lumină”, o expoziție educativă temporară ce explorează etapele fenomenului Pitești.

 

Expoziția urmează o abordare personală a experienței reeducării, menită să atragă și să mențină interesul pe toată durata traseului. Vizitatorul va afla despre Fenomenul Pitești prin mărturiile deținuților care au trecut prin reeducare, mărturii care relevă trăirile lor, raportarea la cei din jur și zbuciumul interior din momentele culminante ale acțiunii violente.

 

Expoziția se desfășoară în spațiul subsolului din Pavilionul Corecție al fostului penitenciar de la Pitești. Traseul vizitei urmează o linie cronologică și coerentă, folosind atât mijloacele clasice de informare (textul), cât și mijloace artistice (lumină, proiecții, video) menite să suscite interesul vizitatorului și să creeze în acest spațiu o atmosferă care să-l invite pe acesta la o observație mai profundă a momentelor și evenimentelor înfățișate.

 

Expoziția este susținută de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, iar conceptul aparține echipei Zeppelin.

 

Turul prin fostul penitenciar continuă cu etajul 1, unde vizitatorul va putea afla mai multe despre condițiile pe care le suportau deținuții politic și se termină la Camera 4-spital, cunoscuta cameră în care s-a desfășurat marea parte a violențelor din Închisoarea Pitești în perioada 1949 – 1951.

Str Negru Vodă 30, Pitești, Argeș, România, 110069

0774 651 257

© Copyright 2017. Toate drepturile rezervate